serveertips

Lemon Fizz

Ingrediënten

  • 5 cl LemonShark Limoncello
  • 12 cl Prosecco
  • Ijsblokjes
  • Citroenschil van biologische citroen.
  • Blaadje vers geplukte munt

Bereiding

Schenk enkele ijsblokjes in een breed wijnglas.
Giet daarover de LemonShark Limoncello en vul naar smaak verder aan met Prosecco.
Roer even op met een roerstaafje.

Afwerking

Garneer met een fijn gesneden stuk schil van een biologische citroen en een blaadje vers geplukte
munt.

Ijs van Limoncello

Ingredienten

  • Rasp van 3 biologische citroenen
  • Sap van 3 biologische citroenen
  • 150 gr poedersuiker
  • 45 cl slagroom met hoog vetgehalte
  • 10 cl LemonShark Limoncello

Bereiding

Klop de citroenrasp, het sap, de poedersuiker en de LemonShark Limoncello in een keukenmachine. Klop het slagroom stijf en spatel er daarna het citroenmengsel doorheen tot een mooi glad mengsel is ontstaan.
Draai dit mengel een 40-tal minuutjes in een ijsmachine tot roomijs.
Giet het ijs in een diepvries-bestendig bakje en laat nog paar uurtjes in de vriezer staan.

Afwerking

Schep een paar bolletjes in een hoog wijnglas, schep er een paar mango-blokjes bovenop en overgiet met een weinig chocoladesaus.

Sabayon van LemonShark Limoncello

Ingrediënten

  • 5 eidooiers
  • 3 halve eierschalen fijne kristalsuiker
  • 1 halve eierschaal vanillesuiker
  • 1 halve eierschaal witte wijn
  • 2 halve eierschalen LemonShark Limoncello

Bereiding

Doe de eierdooiers in een conisch steelpannetje en gebruik een halve eierschaal als maatbeker.
Voeg de kristalsuiker, de vanillesuiker, de witte wijn en de LemonShark Limoncello toe aan de eigelen. Klop het mengsel zodat de suiker de eigelen niet kan doen verbranden. Zet vervolgens het pannetje op een zacht vuur. Klop de ingrediënten met de garde tot je een schuimige sabayon verkrijgt.

Afwerking

Doe een bol vanille-ijs in een diep bord, giet er de sabayon over en garneer met rode vruchten.
Leg er als laatste een blaadje vers geplukte munt op.

Tiramisu met LemonShark Limoncello

Ingrediënten

  • 24 lange vingers (ook afhankelijk van de grootte van uw schaal)
  • 25 cl slagroom
  • 250 gr mascarpone
  • 120 gr poedersuiker
  • 8 cl citroensap van biologische citroenen
  • 1 biologische citroen
  • 10 cl LemonShark Limoncello

Bereiding

Klop de slagroom met de mascarpone en de poedersuiker tot een romig mengsel. Rasp de schil van de biologische citroen en voeg toe aan het roommengsel.
Meng het citroensap met de LemonShark Limoncello.
Leg de onderkant van de schaal vol met een laag van de lange vingers. Giet de helft van het Limoncellomengsel erover en bedek met de helft van de mascarpone. Leg daar de rest van de lange vingers op en giet het overige Limoncellomengsel eroverheen. Sluit af met een laag mascarpone.

Afwerking

Bestrooi met cacaopoeder en zet het een uurtje in de koelkast.
Snij met een spatel gelijke stukken en leg voor elk een portie op een lang bordje. Verkruimel er nog een lange vinger over, en bestrooi eventueel met nog wat extra cacaopoeder.
Serveer met een glaasje LemonShark Limoncello die rechtstreeks uit de vriezer komt.

verkooppunten

Lemonshark HQ
Pieter Staessensstraat 26, 8800 Roeselare

contact

contactgegevens
  • Wim Braet
  • Pieter Staessensstraat 26
  • 8800 Roeselare
  • 0475 37 94 68
  • info@lemonshark.be

 

neem contact op

serveertips

Lemon Fizz

Ingrediënten

  • 5 cl LemonShark Limoncello
  • 12 cl Prosecco
  • Ijsblokjes
  • Citroenschil van biologische citroen.
  • Blaadje vers geplukte munt

Bereiding

Schenk enkele ijsblokjes in een breed wijnglas.
Giet daarover de LemonShark Limoncello en vul naar smaak verder aan met Prosecco.
Roer even op met een roerstaafje.

Afwerking

Garneer met een fijn gesneden stuk schil van een biologische citroen en een blaadje vers geplukte
munt.

Ijs van Limoncello

Ingredienten

  • Rasp van 3 biologische citroenen
  • Sap van 3 biologische citroenen
  • 150 gr poedersuiker
  • 45 cl slagroom met hoog vetgehalte
  • 10 cl LemonShark Limoncello

Bereiding

Klop de citroenrasp, het sap, de poedersuiker en de LemonShark Limoncello in een keukenmachine. Klop het slagroom stijf en spatel er daarna het citroenmengsel doorheen tot een mooi glad mengsel is ontstaan.
Draai dit mengel een 40-tal minuutjes in een ijsmachine tot roomijs.
Giet het ijs in een diepvries-bestendig bakje en laat nog paar uurtjes in de vriezer staan.

Afwerking

Schep een paar bolletjes in een hoog wijnglas, schep er een paar mango-blokjes bovenop en overgiet met een weinig chocoladesaus.

Sabayon van LemonShark Limoncello

Ingrediënten

  • 5 eidooiers
  • 3 halve eierschalen fijne kristalsuiker
  • 1 halve eierschaal vanillesuiker
  • 1 halve eierschaal witte wijn
  • 2 halve eierschalen LemonShark Limoncello

Bereiding

Doe de eierdooiers in een conisch steelpannetje en gebruik een halve eierschaal als maatbeker.
Voeg de kristalsuiker, de vanillesuiker, de witte wijn en de LemonShark Limoncello toe aan de eigelen. Klop het mengsel zodat de suiker de eigelen niet kan doen verbranden. Zet vervolgens het pannetje op een zacht vuur. Klop de ingrediënten met de garde tot je een schuimige sabayon verkrijgt.

Afwerking

Doe een bol vanille-ijs in een diep bord, giet er de sabayon over en garneer met rode vruchten.
Leg er als laatste een blaadje vers geplukte munt op.

Tiramisu met LemonShark Limoncello

Ingrediënten

  • 24 lange vingers (ook afhankelijk van de grootte van uw schaal)
  • 25 cl slagroom
  • 250 gr mascarpone
  • 120 gr poedersuiker
  • 8 cl citroensap van biologische citroenen
  • 1 biologische citroen
  • 10 cl LemonShark Limoncello

Bereiding

Klop de slagroom met de mascarpone en de poedersuiker tot een romig mengsel. Rasp de schil van de biologische citroen en voeg toe aan het roommengsel.
Meng het citroensap met de LemonShark Limoncello.
Leg de onderkant van de schaal vol met een laag van de lange vingers. Giet de helft van het Limoncellomengsel erover en bedek met de helft van de mascarpone. Leg daar de rest van de lange vingers op en giet het overige Limoncellomengsel eroverheen. Sluit af met een laag mascarpone.

Afwerking

Bestrooi met cacaopoeder en zet het een uurtje in de koelkast.
Snij met een spatel gelijke stukken en leg voor elk een portie op een lang bordje. Verkruimel er nog een lange vinger over, en bestrooi eventueel met nog wat extra cacaopoeder.
Serveer met een glaasje LemonShark Limoncello die rechtstreeks uit de vriezer komt.

verkooppunten

Lemonshark HQ
Pieter Staessensstraat 26, 8800 Roeselare

contact

contactgegevens
  • Wim Braet
  • Pieter Staessensstraat 26
  • 8800 Roeselare
  • 0475 37 94 68
  • info@lemonshark.be

 

neem contact op